Oogboldrukmeting

In onze kliniek aan de Oudenoord hebben wij een apparaatje, waarmee we de oogboldruk kunnen meten bij patiënten. Als uw dierenarts vermoedt dat de druk in het oog van uw kat te hoog is, zal dat met dit apparaat gemeten worden. In geval van een verhoogde oogboldruk kan dan snel een therapie ingesteld worden, zodat ernstige schade aan het oog hopelijk voorkomen wordt.

Hoe werkt de oogboldrukmeting?

Uw kat wordt op de behandeltafel gezet en zowel zijn lijfje als zijn kop moeten vastgehouden worden. Het is namelijk belangrijk dat de kat goed stilzit voor de meting. Het apparaatje wordt recht voor het oog van uw kat gehouden en met een druk op de knop schiet er een stomp staafje te voorschijn. Deze kaatst terug tegen het hoornvlies van het oog. Het apparaat meet met welke weerstand het staafje wordt teruggekaatst en berekent op die manier de druk in het oog. De oogboldruk wordt altijd in beide ogen gemeten en meerdere malen om een zo betrouwbaar mogelijk gemiddelde te krijgen.

Locaties

Oudenoord

Oudenoord  400
3513 EX Utrecht
T: 030-2332320

Openingstijden

Springweg

Springweg 19
3511 VH Utrecht
T: 030-2300083

Openingstijden

Kanaleneiland

Livingstonelaan 225
3526 HE Utrecht
T: 030-2882290

Openingstijden


Client worden Afspraak maken

Toen mijn kat Hannes na zijn castratie weer thuis was, belde een assistente van Dierenkliniek Oudenoord de volgende dag op om te vragen hoe het met Hannes ging. Ik vond dat ontzettend attent! — Mevrouw Edens / Utrecht