Vaccineren hond, kat en/of konijn

De gezondheid van uw hond, kat en konijn is voor u erg belangrijk. Een goed onderkomen, voldoende beweging, gezonde voeding en veel liefde dragen natuurlijk enorm bij aan de gezondheid en het geluk van uw huisdier. Maar hoe beschermt u uw kat, hond en/of konijn  tegen zeer besmettelijke en soms zelfs dodelijke ziekten? Het antwoord is eenvoudig: laat uw huisdier tijdig tegen deze infectieziekten vaccineren!

Gezondheidscontrole

Om een dier te vaccineren moet het volledig gezond zijn. Voorafgaand aan elke vaccinatie voeren wij daarom een uitgebreide gezondheidscontrole uit. Onze dierenartsen kijken onder meer naar het gebit, de ogen, de oren, de ademhaling, het hart, de lymfeknopen, de huid, het bewegingsapparaat en de voedingstoestand. Eventuele afwijkingen bespreken wij met u en noteren wij in het patiëntendossier. Tijdens dit onderzoek kunt u de dierenarts natuurlijk ook al uw eventuele vragen stellen.

Na de gezondheidscontrole overleggen we met u welke vaccinaties voor het komende jaar zinvol zijn. Dit hangt af van de gezondheid van uw hond of kat, maar bijvoorbeeld ook van een eventueel bezoek aan het buitenland of een pension. We streven er dus naar alleen de noodzakelijke vaccinaties toe te dienen. Vaccineren is namelijk maatwerk!

Tip: ontworm uw kat en hond een week voor de vaccinatie, dan werkt het vaccin beter!

Als u twijfelt over de vaccinaties en de beschermingsstatus van uw huisdier, belt u dan met onze kliniek (030-2332320) of maak een afspraak en neem het vaccinatieboekje en/of dierenpaspoort mee.

Wanneer moet ik mijn kat laten vaccineren?

Zoals u in onderstaand vaccinatieschema kunt zien, heeft een volwassen kat ieder jaar een vaccinatie nodig. Het standaard vaccinatieschema voor uw kat ziet er als volgt uit:

Vaccinatie schema kat Sterkliniek Dierenartsen UtrechtDaarnaast kunt en moet u uw kat soms ook tegen een aantal andere ziekten laten vaccineren: rabies, bordetella bronchiseptica en leukemie. Wilt u meer weten over preventieve zorg mogelijkheden & gezondheid van u kat, klikt u dan verder.

Wanneer moet ik mijn hond laten vaccineren?

Zoals u in het vaccinatieschema kunt zien, heeft een volwassen hond ieder jaar een vaccinatie nodig. Welke vaccinatie uw hond precies krijgt, verschilt per situatie. Het standaard vaccinatieschema voor uw hond ziet er als volgt uit:

vaccinatieschema hond

Daarnaast kunt en moet u uw hond soms ook tegen een aantal andere ziekten laten vaccineren: rabiës en bordetella bronchiseptica. Wilt u meer weten over preventieve zorg mogelijkheden & gezondheid van u hond, klikt u dan verder.

Wanneer moet ik mijn konijn laten vaccineren?

Het is verstandig om uw konijn 1 keer per jaar te laten vaccineren tegen Myxomatose en VHS. Er wordt dan ook een algemene gezondheidscontrole door de dierenarts uitgevoerd. Wilt u meer weten over de gezondheid van uw konijn, klik dan verder.

Locaties

Oudenoord

Oudenoord  400
3513 EX Utrecht
T: 030-2332320

Openingstijden

Springweg

Springweg 19
3511 VH Utrecht
T: 030-2300083

Openingstijden

Kanaleneiland

Livingstonelaan 225
3526 HE Utrecht
T: 030-2882290

Openingstijden


Client worden Afspraak maken

Gelukkig wist de dierenarts bij Dierenkliniek Oudenoord mij direct te vertellen waarom mijn hond Joep niet meer goed at. Sinds hij een gebitsbehandeling heeft ondergaan, eet Joep zijn brokken weer vol overgave. — Meneer De Koning / Maarssen