Ma t/m vrij 8:30 - 19:00 Bel: 030 - 233 23 20

Home > Onze zorg > Laparoscopische Sterilisatie > Kijkoperatie werking

Online afspraak maken
030 - 233 23 20
Stuur uw vraag
WhatsApp ons

Wat is laparoscopische sterilisatie?

Bij een laparoscopische kijkoperatie bij de hond worden er in de buik slechts 3 kleine gaatjes (5-10mm) gemaakt i.p.v. 1 grotere snede. Door deze gaatjes worden de eierstokken met behulp van moderne chirurgische apparatuur en een camera verwijderd. Via een monitor, waarop de camera is aangesloten, kan de dierenarts op sterk vergrote beelden precies zien wat er zich in de buik afspeelt. De ophangbanden van de eierstokken worden doorgebrand, waarna de eierstokken door de gaatjes in de buik verwijderd worden. De kans op bloedingen bij een laparoscopische sterilisatie is vrijwel nihil en daarmee is deze techniek uiterst betrouwbaar.

Waarom laparoscopische sterilisatie?

Maximale veiligheid
Door het gebruik van een geavanceerde camera heeft de chirurg optimaal overzicht in de buik, waardoor de ingreep op een zeer veilige wijze kan plaatsvinden.

Sneller herstel
In plaats van een grotere snede worden er enkele kleine gaatjes gemaakt, waardoor het risico op complicaties en infecties in de buik veel kleiner is. De wondjes in de buikwand en de huid zullen ook veel sneller herstellen.

Minder pijn
Uit onderzoek is gebleken dat gesteriliseerde teven na de laparoscopische ingreep veel minder pijn hebben dan teven waarop de oude techniek is toegepast. De meeste teven zijn de avond na de ingreep weer helemaal de oude.

Ons advies: laparoscopische sterilisatie heeft de voorkeur boven de oude methode en is zeer veilig.
Uw teef herstelt sneller!

Wat gebeurt er precies tijdens een laparoscopische sterilisatie?

De sterilisatie van uw teef is een dagopname en vindt plaats in onze kliniek aan de Oudenoord. Uw teef wordt ‘s morgens tussen half 9 en 9 uur gebracht (nuchter) en mag na het uitslapen van de ingreep weer naar huis. Dit is meestal in de loop van de middag. Hier staat stapsgewijs beschreven, hoe de ingreep in zijn werk gaat en wat er allemaal bij komt kijken.

Kosten laparoscopische Sterilisatie

Het prijsverschil tussen laparoscopische sterilisatie en de sterilisatie volgens de oude methode wordt onder andere veroorzaakt door de hoge investering in apparatuur en opleiding van medewerkers.

Wat u misschien meer wilt weten: